این موسسه با همکاری محققان دانشگاه آکسفورد، بیش از 600 شغل در ژاپن را مورد بررسی قرار داده است. این کارشناسان برای ارزیابی هر یک از مشاغل و میزان پیچیدگی یا جریان سیستماتیک مورد نظر برای انجام آن حرفه از یک الگوریتم خاص استفاده کردند و به این نتیجه رسیدند که سیستم‌های کامپیوتری می‌توانند به طور تقریبی 49 درصد از این مشاغل را پشتیبانی کنند.

به گفته این موسسه آن دسته از مشاغل و حرفه‌ها قابل جایگزینی با روبات‌ها و هوش مصنوعی هستند که به خلاقیت یا دانشی خاص نیازمند نباشند. به این ترتیب مشاغلی که مبتنی بر تحلیل داده و امور سیستماتیک هستند، به روبات‌ها واگذار خواهند شد، مشاغلی از قبیل راننده قطار، پذیرش، کارگران پالایشگاه نفت و ماموران امنیتی.

با این حال مشاغلی که به سطوح خاصی از مهارت‌های مذاکره، خلاقیت و مشارکت نیاز دارند، حتی با پیشرفت فناوری نیز توسط نیروی انسانی مدیریت خواهند شد. طراحی مد، کارگردانی، جراحی و ترانه سرایی از جمله مشاغلی هستند که نمی‌توان برای انجام رضایت بخش آنها به روبات‌ها اعتماد کرد.

در این گزارش هم چنین آمده است که درصد مشاغل انسانی که قابل جایگزینی با نیروهای کامپیوتری هستند در ایالات متحده 47 درصد و در بریتانیا 37 درصد است. جایگزینی واقعی این روبات‌ها به جای نیروهای انسانی به فاکتورهای اجتماعی مختلفی همچون عرضه و تقاضای نیروی کار وابسته است.

روبات‌ها و هوش مصنوعی طی سال‌های اخیر محدوده فعالیت‌های خود را در کشور ژاپن گسترش داده‌اند. روبات‌ها موفق شده اند در نقش راننده تاکسی، پذیریش فروشگاه‌ها و حتی مجری تلویزیونی ایفای نقش کنند. گرچه برخی از کاربران نگران حضور روبات‌ها و هوش مصنوعی در جامعه هستند، برخی دیگر بر این باورند که این قبیل فناوری‌ها می‌توانند به ایجاد مشاغل جدید برای انسان‌ها کمک کنند.