به گزارش ایسنا، دکتر وارکیانی اعتقاد دارد این رویکرد می تواند بطور بالقوه برای پاکسازی مقادیر زیادی از خون مورد استفاده قرار گیرد و خون تصفیه شده را می توان مجدد برای مبارزه با بیماری ها به بدن بازگرداند.
یکی از عواملی که مانع تشخیص سریع سرطان می شود ، دشواری تشخیص چند سلول سرطانی در میان میلیاردها سلول سالم خون است. اما دکتر وارکیانی بر این باور است که رویکرد وی علاوه بر تشخیص زودهنگام بیماری ، در درمان آن نیز موثر خواهد بود. وی این سیستم را به دستگاه دیالیز بیماران کلیوی تشبیه کرده که ضایعات نامطلوب خون را تصفیه می کند.
این رویکرد با جداسازی سلول های تومور در حال گردش از یک نمونه کوچک خون عمل می کند. این سلولهای خاص در پس گسترش سرطان، لایهبرداری کردن تومورهای جامد و ورود به جریان خون برای پیشرفت تومورها در سایر نقاط بدن هستند. در این حالت، سیستم میتواند به عنوان یک ابزار هشدار زودهنگام برای هر نوع سرطان با هزینه یک دهم سایر فناوریها مورد استفاده قرار بگیرد و همچنین واکنش بیمار به درمان را نیز دنبال کند. البته دکتر وارکیانی افق دید گستردهتری برای این رویکرد دارد.
وی اظهار کرد:
اگر این سیستم تصفیه بتواند به همین شیوه در مقیاس بزرگتر نیز فعالیت داشته باشد، میتواند سلولهای منتشر کننده سرطان را از مقادیر بیشتری از خون پاک کند. این خون پاکسازی شده سپس مجددا به بدن بیمار بازگردانده شده تا به کنترل بیماری کمک کند. این رویکرد میتواند تحولی در زمینه درمان سرطان باشد. شما میتوانید سلولهای خطرناک را پاکسازی کرده و طول عمر بیمار را افزایش دهید.
این دانشمند ایرانی اگرچه بسیار مثبتنگر است، اما متذکر شده که هنوز فاصله زیادی تا به واقعیت پیوستن این رویکرد باقیست.
نظرات